پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)
مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاعرسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشمانداز 20 ساله کشور و برنامههای توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامهریزی برنامههای روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..
شماره تماس: 0743337251
مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل
سردبیر : سیده سحر حسینی
رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، از برگزاری جلسه فصلی هم¬اندیشی ادارات خیرین سلامت و سازمان های مردم¬نهاد کلان منطقه قطب 5 کشور (شیراز، جهرم، فسا، لارستان، بوشهر، گراش و یاسوج) به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، در سالن اجتماعات هتل المپیک شهر یاسوج خبر داد.
رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، از برگزاری جلسه فصلی هم اندیشی ادارات خیرین سلامت و سازمان های مردم نهاد کلان منطقه قطب 5 کشور (شیراز، جهرم، فسا، لارستان، بوشهر، گراش و یاسوج) به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، در سالن اجتماعات هتل المپیک شهر یاسوج خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز سیاستگذاری سلامت استان، در این جلسه، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان بیان داشت: خدمات بسیار ارزندهای در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در راستای تأمین و ارتقاء سطح سلامت عمومی جامعه، نسبت به دوره های قبل از انقلاب انجام گرفته که در دنیا زبانزد است و خیرین سلامت در این راستا، نقش پررنگی داشته و گام های مهمی در کنار نظام سلامت برداشته اند.
دکتر سعید جاودان سیرت، افزود: ظرفیت خیرین سلامت فرصت بسیار مغتنمی است که اگر بصورت مطلوب و بهینه از آن استفاده نمائیم، بخش بزرگی از محدودیتها و نیازهای حوزه سلامت را حل و فصل خواهیم کرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان، خاطر نشان کرد: نیروی انسانی، تجهیزات و منابع مالی سه رکن اصلی هر برنامه و فعالیت است که خیرین سلامت به عنوان منابع بالقوه مالی بسیار حائز بوده اما، بخشی از ظرفیت آنان پنهان مانده است که میطلبد آنان را شناسایی نموده و بر اساس شواهد علمی و نیازهای در اولویت، به نحو احسن از آن استفاده نموده، تا بخشی از مشکلات حوزه سلامت را مرتفع کنیم.
دکتر جاودان سیرت، اضافه کرد: با وجود اینکه خیرین سلامت در سطح ملی دورنمای خوبی به ما میدهد، اما هنوز ضعف هایی در برنامه های مدیریتی دانشگاه ها و نظام سلامت در استفاده و هدفمند کردن این ظرفیت وجود دارد که بخشی از این ضعفها به نبود سازو کارهای قانونی کافی بر میگردد که بایست آنها را احیا و به کار بگیریم.
وی تأکید کرد: با تصویب قوانین تسهیل گر، تدوین شواهد علمی و نیازهای در اولویت و ارائه مشاوره به خیرین سلامت و به کارگیری ظرفیت آنان در اموری چون آموزش سلامت، فرهنگسازی و حمایت از سازمان های مردم نهاد به منظور ارائه خدمات پیشگیرانه و به کارگیری دیپلماسی صحیح با خیرین سلامت میتوان گامهای مهمی در راستای ارتقاء سواد سلامت جامعه، عدالت در سلامت، توسعه همه جانبه و توجه به نگاه پیشگیرانه به جای نگاه درمان محور و در مجموع، هدفمند کردن و استفاده بهینه از توان خیرین سلامت، برداریم.
رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان نیز، ضمن اشاره به اسناد بالا دستی اداره خیرین سلامت و سازمان های مردم نهاد، اظهار داشت: ماده 10 قانون تشکیل وزارت بهداشت و بند 11 سیاستهای ابلاغی توسط مقام معظم رهبری از دو سند مهم بالا دستی حامی و هادی اداره خیرین سلامت و سازمان های مردم نهاد هستند که بایست به عنوان پشتوانه فعالیتهای خیرخواهانه در سیاستهای و برنامه های ادارهی خیرین سلامت کشور بیشتر مورد توجه قرار گیرند.
دکتر موسوی زاده گریزی به اهمیت مشارکتهای مردمی در برنامه هفتم توسعه کشور زد و گفت: در نظامهای حکمرانی، جوامع به سه بخش دولتی، خصوصی و مردمی تقسیم میشوند که مشارکتهای مردمی جز همین بخش مردمی است.
رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای ادارهی خیرین سلامت و سازمانهای مردم نهاد دانشگاه، تصریح کرد: شناسایی و پلاک گذاری املاک موقوفه و اهدائی خیرین، تشکیل ستاد ساماندهی اردوهای جهادی سلامت ذیل مرکز سیاستگذاری سلامت با همکاری همه معاونتهای دانشگاه، کمک به سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه بیماران تالاسمی و همودیالیز در برگزاری اردوهای تفریحی_تشخیصی برای بیماران هدف و راهاندازی پروژههای خیرساز سلامت با همکاری مجمع خیرین سلامت استان از مهمترین فعالیتهای اداره خیرین سلامت و سازمانهای مردم نهاد مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه بوده است.
دکتر موسوی زاده، در پایان اظهار داشت: تا میزان، ترازو و به اصلاح کمیتها و آمارها را در برنامهها دخیل نکنیم در قصه و رؤیا خواهیم بود و بازخورد خوبی از فعالیت ها نخواهیم داشت و راهکار برون رفت از این معضل به کارگیری شاخصهای آماری دقیقی است که میزان تغیرات آنها در فواصل زمانی مشخص، قابل اندازه گیری و مقایسه باشد.
رئیس کلان منطقه قطب 5 کشور نیز، مصوبات جلسه قبل را مورد پایش و ارزیابی قرار داد و در این راستا، هر یک از رؤسای ادارات خیرین استان ها و دانشگاه های حاضر به ارائه گزارش، نکته_نظرات و تجربیات خود پرداختند.
دکتر قاسم پور گریزی به تجربیات دانشگاه شیراز در جذب خیرین و فعالیت های این دانشگاه زد و تصریح کرد: دانشگاه لارستان، برای فصل بعد، میزبان نشت کلان منطقه قطب 5 کشور خواهد بود.
به گزارش وبدا، این جلسه با حضور دکتر سعید جاودانسیرت سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، دکتر علی موسویزاده رئیس مرکز سیاست گذاری سلامت دانشگاه، دکتر سیدحسین حسینی مطلق معاون تحقیقات و فناوری اطلاعات دانشگاه، دکتر قاسم پور رئیس اداره خیرین سلامت و سازمانهای مردم نهاد استان فارس و رئیس ادارات خیرین سلامت کلان منطقه قطب 5 کشور، رؤسای ادارات خیرین سلامت و سازمانهای مردم نهاد دانشگاههای شیراز، لار، گراش، بوشهر، جهرم و یاسوج در سالن اجتماعات هتل المپیک یاسوج برگزار و در خصوص پایش عملکرد این ادارات، همفکری، همکاری و برنامهریزی به منظور جلب مشارکت خیرین، هدفمند کردن و استفاده بهینه از این ظرفیت، در استانهای کلان منطقه قطب ۵ کشور، به گفتگو و تبادل نظر پرداختند.